PSD a depus un proiect de lege la Senat pentru a organiza referendumul național în ceea ce priveşte revizuirea Constituției. Cetățenii de origine română sunt rugaţi să își exprime voința şi să voteze, în ultima duminică din perioada de 30 de zile începând cu data adoptării propunerii pentru revizuire. În acelaşi timp, PSD a cerut o procedură de urgență pentru ca legea în Parlament să fie adoptată, a relatat website-ul News.ro.

Proiectul de lege s-a depus joi de către Ovidiu Donţu şi Titus Corlăţean, senatori PSD, având un număr de trei articole. În primul articol se precizează  faptul că cetățenii români sunt chemaţi pentru a-şi exprima voinţa prin vot, cu ajutorul referendumului naţional în ceea ce priveşte revizuirea Constituţiei, asta în ultima duminică din perioada de 30 de zile începând cu data adoptării propunerii de revizuire, care a fost prevăzută în articolul 151 al Constituţiei.

Data referendumului naţional vă fi adusă la cunoştinţa publicului de către Guvern, în trei zile cel mult de la aprobarea legii, atât în Monitorul Oficial cât şi în presă, radio sau televiziune.

Articolul 2 al acestei propuneri legislative va presupune că persoanele cu dreptul de a participa la referendumul naţional care vizează revizuirea Constituţiei, felul de desfăşurare al acestei campanii pentru referendum, precum şi organizarea şi desfăşurarea acestuia, organizarea şi atribuţia birourilor electorale, fiind faptele ce constituie contravenţii şi infracţiuni şi felul în care se constată şi sancţionează va fi stabilit de articolele 4, 7 precum şi de capitolele IV, V şi VI ce aparţin Legii 3/2000.

Rezultatul acestui referendum se va stabili în conformitate cu prevederile din articolul 5 şi articolul 7 al legii 3/2000.

Cel de-al treilea articol din propunerea legislativă menţionează faptul că toate cheltuielile în vederea organizării şi desfăşurării referendumului naţional ce privesc revizuirea Constituţiei vor fi suportate de bugetul de stat al anului 2016.

Leave a Reply