Mii de protestatari mascați au inundat străzile din Londra, Marea Britanie, într-o revoltă masivă împotriva elitei conducătoare sponsorizate de grupul de hacking Anonymous.

Un număr de 2000 de poliţişti înarmați au fost trimiși spre Trafalgar Square, din centrul Londrei, pentru o confruntare între protestatarii Million Mask March, care se ridică împotriva corupției politice, măsurilor de austeritate și dezintegrările libertăților civile.

Mii de protestatari mascați au descins la centrul Londrei sâmbătă seară pentru Million Mask March, o demonstraţie anuală anti-capitalism global și al libertăților pro-civile, raportează The Guardian.

Purtând caracteristica masca Guy Fawkes, suporterii de hacking Anonymous s-au înghesuit în Trafalgar Square, înconjuraţi de zeci de poliţişti care erau acolo pentru a menține ordinea. Protestul s-a desfăşurat fără incidente majore, deși până la ora 22:45 poliția făcuse 47 de arestări, majoritatea pentru infracțiuni legate de droguri și obstrucționarea ofițerilor.

Scene urâte au marcat lună martie anul trecut, când patru ofițeri  au fost răniți de rachete și focuri de artificii, care au fost aruncate către ei.

Scotland Yard a impus restricții cu privire la evenimentul din acest an pe fondul preocupărilor în legătură cu orice repetare a tulburării, limitând marșul de până la trei ore, între orele 18 și 21  pe o rută între Trafalgar Square și Whitehall.

Aproape 20.000 de oameni au indicat că vor participa pe pagina de Facebook a evenimentului, care a avertizat că “poliţiştii nu sunt prietenii tăi”.

Protestul a început în mod pașnic, cu mai mulți participanți urcând la baza coloanei lui Nelson și scandând sloganul “o singură soluție, revoluție”. Procesiunea a continuat de-a lungul Whitehall și au existat scene furioase atunci când poliția a format un inel de forţă în afara parlamentului.

Leave a Reply