Carne și cașcaval ce conţin bacteria E-coli. Acesta a fost rezultatul analizelor făcute de către inspectorii Direcţiilor pentru Siguranţa Alimentelor în câteva judeţe din ţară. O cantitate impresionantă de marfă contaminată cu acestă bacterie a fost descoperită în judeţele Vâlcea şi Teleorman.

Un supermarket din judeţul Vâlcea și alte câteva magazine din Teleorman se află pe “lista neagră” a reprezentanţilor de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Bacteria Escherichia Coli a fost găsită aici atât în carnea de porc şi vită, cât şi în mici şi caşcaval.

Totul a ieşit la lumină în urma unor controale efectuate la sfârşitul lunii trecute. Peste 100 de probe de lapte şi produse lactate din abatoare, magazine alimentare, carmangerii sau supermarketuri, într-un număr de 24 de judeţe cât şi în municipiul Bucureşti, au fost analizate.

Bacteria E-Coli a fost găsită şi în probele luate de la carcasele de oaie ce aparţineau abatoarelor din Bistriţa-Năsăud şi Buzău.

În total, în decurs de cinci luni, au fost testate peste 1.000 de probe. La un număr de 62 dintre acestea prezenţa bacteriei Ecoli a fost confirmată. Toate alimentele acestea au fost retrase de pe rafturile magazinelor, a transmis Oana Danciu, corespondentul TVR.

E-coli sunt bacterii găsite în mediu, produse alimentare și intestinele oamenilor și animalelor. E-coli este un grup mare și divers de bacterii. Deși cele mai multe tulpini de E-coli sunt inofensive, altele pot face rău. Unele tipuri de E-coli pot provoca diaree, în timp ce altele provoca infecții ale tractului urinar, boli respiratorii și pneumonie, precum și alte boli.

Leave a Reply