Un tribunal din Franta a condamnat un adolescent la trei luni de închisoare cu suspendare, deoarece tânărul şi-a denumit rețeaua internă de Wi-Fi după faimoasa grupare teroristă ISIS, a declarat avocatul său vineri.

‘Nu a existat nici o simpatie pentru terorism! A existat doar cuvântul <<Daesh21>>’, a declarat avocatul Karima Manhouli, menționând că va face apel la condamnarea penală primită de clientul său.

Daesh este un acronim arab utilizat de ISIS.

‘A fost un gest stupid făcut de un tânăr de 18 ani care nici măcar nu poate explica de ce a făcut-o’, a adăugat avocatul.

Cazul a ajuns în instanţă orașului estic Dijon în luna iulie, după ce un vecin a văzut numele ‘Daesh’ pe lista sa de rețele Wi-Fi disponibile și a chemat poliția.

‘A existat o investigație și căutări, dar nu s-a găsit nimic. Nu există nimic care să sugereze că adolescentul susţine această ideologie. Din contră, el neagă cu înverșunare’, a precizat Manhouli.

Instanța a hotărât să îi aplice pedeapsa cu închisoarea după ce adolescentul a refuzat o ofertă de 100 de ore de muncă în folosul comunității.

Avocatul a spus că a existat un val de acuzații penale similare, începând cu ianuarie 2015, când autoritățile au fost instruiți să urmărească penal cazurile suspecte de simpatie pentru terorism.

La 13 noiembrie, Franța va marca prima aniversare a atacurilor jihadistcoordonate în Paris, care a provocat moartea a 130 de persoane.

Leave a Reply