1. Hoi An, Vietnam

Situat pe coasta Mării Chinei de Sud, acest ţinut de vis a fost numit de UNESCO un sit al Patrimoniului Mondial.

Este un loc istoric şi reprezentativ pentru cultura din regiunea de sud-est a Asiei din secolul al 15-lea. Atracţiile prezente în această regiune de vis, inclusiv Podul Elefantului sunt extrem de bine conservate. Plaja cu nisip alb și clima plăcută face deliciul turiștilor an de an.

  1. Groenlanda

O insulă superbă, care îţi taie respiraţia, etichetată drept cea mai mare insulă din lume. Cu toate că temperaturile sunt critice pe toată durata anului peisajele sale sunt fantastice, iar casele vopsite în culori vibrante completează perfect aspectul de ‘tinut al ghetii’.

  1. Pădurea de bambus Kyoto, Japonia

Plantă este atât de populară în Asia şi are sute de semnificaţii simbolice. În China, bambusul simbolizează ‘longevitatea’ iar în India semnifica ‘prietenie’. Și, în Japonia, se crede că bambusul a salva împotriva răului. Prin urmare, multe păduri și trasee de drumeții se găsesc acolo.

  1. Kathmandu, Nepal

Capitala este înconjurat de munții Himalaya. Oraşul este plin de temple antice și joacă un rol spiritual extrem de important în cultura nepaleză. De-a lungul anilor, sute de arheologii din toată au descoperit numeroase dovezi fascinante ale civilizației antice în Kathmandu. Artefactele datează de mii de ani.

  1. Sintra, Portugalia

Un oraș istoric situate în apropierea capitalei Lisabona. Lord Byron a fost inspirat să scrie ‘Pelerinajul lui Harold Childe’ după ce a vizitat Sintra. Arhitectura romantică din sec 19 și fauna face din Sintra o destinație care îţi taie respiraţia. Regiunea este protejată de UNESCO.

  1. Cappadocia, Anatolia Centrala, Turcia

Regiunea a fost etichetată drept o minune naturală, precum și un loc istoric și cultural. Este faimos pentru popularele ‘hoodoos’ – coșurile de fum ale aşa-ziselor zâne, care s-au format din roci. Localnicii şi-au construit până şi locuinţe din aceste ‘hoodos’.

Leave a Reply