Etichetat drept o persoană ignorantă şi total nepotrivită pentru funcţia de preşedinte al celei mai puternice naţiuni din lume, Donald Trump a reuşit să şocheze întreaga lume după publicarea ultimelor sondaje electorale, potrivit cărora vedeta reality show-ului ‘Ucenicul’ a câştigat campania prezidenţială.

Potrivit ultimelor rapoarte, miliardarul a câștigat Colegiul Electoral cu ușurință, susținând că fiecare stat reprezintă un ‘câmp de luptă’ pe drumul înfrângerii, chiar și în cursă strânsă pentru votul popular pe care Hillary Clinton părea să îl domine.

Compania Desk HQ a anunţat la 12.58 ora Statelor Unite ale Americii, că Donald Trump şi colegul său Mike Pence au obţinut victoria asupra Colegiului Electoral cu o marjă de 285 – 211, spre dezamăgirea şi uimirea lui Hillary Clinton.

Victoria omului de afaceri din New York, care a susţinut din prima zi a spus că ‘America va deveni măreaţa din nou’ nu s-a îndoit nicio clipă de capacitatea sa de a ‘răsturna’ Camera Reprezentanților și Senatul de la Washington.

Deşi marţi după-amiază sondajele încă o arătau victorioasă pe fosta secretară de stat, rezultatul obţinut Trump în cursa pentru Casa Albă sugerează că acesta este al 45-lea președintele al Statelor Unite.

Încă de acum două săptămâni, miliardarul american a prezis o situaţie asemănătoare Brexit-ului în cazul cursei pentru ocuparea Biroului Oval. Trump profita de orice discurs pentru a declara că sondajele publicate înainte de alegerile oficiale sunt complet ‘eronate’.

Acum, republicanii sărbătoresc o victorie cel puţin neaşteptată iar Partidul Democrat din Statele Unite este efectiv îngrozit şi şocat de această parte a ţării de care ei nici măcar nu ştiau că există.

Suporterii lui Hillary Clinton s-au trezit marţi dimineaţă cu gândul că la sfârşitul serii vor sărbători victoria liderului lor, reuşita primului preşedinte de sex feminine şi s-au dus la culcare uimiţi de faptul că ‘votul ascuns’ prezent în toate discursurile lui Donald Trump a fost de fapt cât se poate de real.

Leave a Reply