Administraţia Ierusalimului a declarat marţi ca ISIS plănuieşte un atac terorist în seara meciului dintre echipa Albaniei şi cea a Israelului.

Oficialii albanezi au declarat marți că meciul de calificare cu Israel din Cupa Mondială 2018, care ar fi trebuit să aibă loc în acest weekend, a fost anulat din ‘motive de securitate’, ca urmare a a unei anchete oficiale ce viza ISIS.

‘În ultimele zile persoanele legate de statul islamic au fost arestate în Balcani’, a menţionat într-un comunicat de presă în limba ebraică prim-ministrul Benjamin Netanyahu.

‘Cei arestați împreună cu alte persoane relaţionate lor plănuiau să iniţieze o serie de atacuri în zona Balcanilor, inclusiv in timpul meciului programat pe 12 noiembrie între Albania și Israel.’, sugera declaraţia eliberată de liderul de stat.

Federația Națională de Fotbal din Albania a menţionat într-o declarație că locaţia pentru meciul de sâmbătă se va schimba în orașul central Elbasan. Iniţial, competiţia sportivă ar fi trebuit să aibă loc în orașul nordic Shkodra.

Însă, guvernul din Israelul a ţinut să sublinieze că suporterii trebuie protejaţi.

‘În ciuda arestărilor, și în conformitate cu un raport de urgenţă, există încă un risc semnificativ de atacuri în zonă’, conţinea declarația guvernului israelian.

‘Prin urmare, departamentul de combatere a terorismului a publicat un avertisment menit să avertizeze persoanele care doresc să călătorească în Albania și sfătuiește israelienii să nu participe la jocul echipei va avea loc pe data de 12 noiembrie.

Poliția din Albania a reținut patru persoane în cursul zilei de sâmbătă. Persoanele reţinute sunt suspectate că au susţinut financiar gruparea teroristă ISIS.

Leave a Reply