Oficial afaceristul excentric din Queens, New York este noul preşedintele al Statelor Unite ale Americii.

Washington Post şi AP s-au grăbit să publice primele declaraţii ale miliardarului, care a lăsat o lume întreagă cu gura căscată.

Donald Trump a umilit echipa impresionantă formată din celebrităţi de primul rang, care ar fi putut să bage mâna în foc ca aceste alegeri vor face din Hillary Clinton primul preşedinte de sex feminine din istoria Americii.

‘Vă rog să mă scuzați că v-am făcut să mă așteptați. Vă mulțumesc foarte mult. Tocmai am trimit un telefon de la doamna secretar Clinton, care ne-a felicitat pentru victoria de astăzi. Și eu am felicitat-o la rândul meu’, a fost prima afirmaţie făcute de noul preşedinte american.

‘Mă angajez față de fiecare cetățean că voi fi președintele fiecărui american’, a adăugat Trump. În momentul în care a păşit pragul sediului sau electoral, Donald a fost întâmpinat de un val de aplauze.

Miliardarul era însoţit de frumoasa sa soţie, Melania şi de copiii săi. Victoria a fost absolută pentru Partidul Republican, care după spusele noului vicepreşedinte al SUA Mike Pence, a sărbătorit ‘o noapte istorică’.

Deşi a evitat să ofere o declaraţie oficială, se pare că senatoarea Clinton l-a sunat pe noul preşedinte pentru a-l felicita. Aceasta şi-a recunoscut înfrângerea şi i-a urat succes.

Victoria lui Donald Trump a şocat întreaga lume politică a Europei, care susţine că succesul antreprenorului a creat o situaţie incertă pentru întreaga lume.

‘Cred că Trump ştie că acesta nu a fost un vot pentru el, ci un vot împotriva Washingtonului, împotriva Guvernului’, a declarat ministrul german al Apărării Ursula von der Leyen, care a mai precizat că acesta reprezintă ‘un şoc enorm’.

Leave a Reply