Deşi aţi crezut ca factorii precum vârsta, statutul social sau sexul neprotejat sunt factorii care determină venirea pe lume a primului copil, un nou studiu realizat de un grup de cercetători de la Oxford sugerează că responsabilul este de fapt factorul genetic.

Echipa de cercetare a descoperit 12 zone specifice ale AND-ului uman, care potrivit lor, sugerează vârsta la care vei concepe primul copil şi numărul total al moştenitorilor pe care îi vei aduce pe lume de-a lungul vieţii.

Potrivit autorilor, acest studiu este primul de acest gen. Cercetările vizează zonele specifice ale ADN-ului nostru legate de comportamentul de reproducere.

Ba mai mult, aceştia au concluzionat că aceste zone specifice ale codului genetic sunt strâns legate de vârsta fertilă şi asociată cu alţi factori de reproducere şi dezvoltare sexuală, cum ar fi vârsta şi menopauza.

De asemenea, aceste gene pot prezice dacă o femeie nu va aduce aduce pe lume niciun moştenitor.

‘Un studiu mai amănunţit al acestor gene pot oferi perspective noi pentru tratamentele de infertilitate.’, a declarat unul dintre autorii studiului.

În scopul de a identifica aceste gene de reproducere, cercetătorii au analizat 62 de seturi de date cu informații de la 238,064 bărbați și femei diferite.

Deşi acest factor genetic joacă un rol extrem de important în acest process, cercetătorii au subliniat că momentul în care un cuplu aduce pe lume primul lor copil sau numărul de copii pe care îl vor avea de-a lungul vieţii este influenţat într-o măsură considerabilă de factorii sociali şi de mediu. Cu toate acestea, descoperirile din genetică ar putea să prezică cât de mult timp va aştepta un cuplu pentru a-şi construi o familie.

Leave a Reply