V-aţi întrebat vreodată de ce majoritatea fotbaliştilor de talie internaţională se căsătoresc înainte de a trece de pragul de 30 de ani?
Potrivit sociologilor, această caracteristică specifică fotbaliştilor este datorată faptului că îşi încep cariera încă din adolescenţă.
Nume sonore din lumea fotbalului precum Sergio Ramos, David Beckham, Zidane sau Iker Casillas au fost remarcaţi de căutătorii de talente la vârste foarte fragede. În jurul vârstei de 18 ani aceştia câştigau deja sute de mii de euro şi se pregăteau să încheie contracte de milioane alături de cluburi precum Real Madrid, AC Milan sau Paris Saint Germain.
Faptul că îşi pot permite aproape orice încă din adolescenţă îi face pe aceştia să devină instabili pe plan emoţional iar echilibrul perfect din punctul lor de vedere îl reprezintă construirea unei familii.
Un cămin şi o familie, care îi aşteaptă mereu, reprezintă pentru jucătorii de elită o balanţă, care îi ajută să îşi echilibreze viaţa profesională cu cea personală.
În jurul vârstei de 25 de ani aceştia sunt deja sătui de nopţile pierdute, cheltuirea banilor fără pic de discernământ sau limite, tatuaje şi petreceri luxoase, iar familia reprezintă o ancoră sigură, care îi determină de multe ori să îşi facă ordine în priorităţi.
‘Jucătorul de fotbal este vulnerabil în competitivitatea din mediul său. Trebuie să călătorească mult, să-și mențină o condiție fizică foarte bună, să se odihnească și să fie apreciat de antrenorul său, în schimbul faptului că nu-și vede familia atât de des. Soția trebuie să îi asigure o securitate psihologică, să fie un sprijin pentru jucător atunci când semnează contractele și, în definitiv, o garanție a stabilității.’, a mărturisit sociologul sportiv Stephan Beaud pentru Le Figaro.
‘Indiferent de naționalitatea jucătorilor, atunci când aceștia trec prin momente de îndoială sau de criză, îi vei auzi spunând: Din fericire, soția mea a fost acolo.’, a adăugat sociologul francez.

Leave a Reply