Demența a devenit principală cauză de deces în Europa iar ultimele cifre dezvăluie o realitate şocantă.

Boala de natură neurologică a devenit principalul responsabil a celor 61.686 de decese înregistrate doar în 2015.

Însă, ultimele date raportate de Oficiul Naţional de Statistică (ONS) arată femeile sunt mai sensibile la boli mortale decât omologii lor de sex masculin.

Experții susţin că schimbarea dramatică este un efect secundar al faptului că populaţia globului trăieşte mai mult decât înainte, în timp ce medicii au devenit mult mai ageri în ceea ce priveşte stabilirea unui diagnostic.

Demența a ucis de două ori mai multe femei decât bărbaţi. Doar în 2015, 41.283 şi-au pierdut viaţa în faţa acestei boli cumplite în timp ce bolice cardiac coronariene au reprezentat principala cauză de deces în rândul bărbaţilor.

Majoritatea problemelor la nivel cronic au fost generate de fumat, hipertensiune arterial şi colesterol ridicat.

Rata mortalităţii în rândul persoanelor diagnosticate cu dementa s-a dubla în ultimii cinci ani, din cauza oamenilor care trăiesc mai mult decât oricând înainte.

Demenţa vasculară este un sindrom care se manifestă prin apariţia unui deficit cognitiv ce poate fi cauzat de o afecţiune medicală, de consumul de droguri sau prin asociere cu unele afecţiuni cardiovasculare sau cu boala Alzheimer.

Potrivit Sănătatea TV, pentru manifestarea demenţei vasculare, un factor de risc îl reprezintă şi procesul de îmbătrânire care determină, de altfel, în unele cazuri şi apariţia bolii Alzheimer. Se pare că demenţa vasculară se manifestă în special în ţări precum Asia sau America de Nord şi are o incidenţă de circa 15-20% în rândul demenţelor totale, cel mai mare procent înregistrânsu-l boala Alzheimer (50-60%).

Leave a Reply