Toată lumea cunoaşte câteva lucruri despre această boală extrem de răspândită. Fiecare dintre noi cunoaştem cel puţin o persoană sau un membru al familiei care suferă de o formă de diabet.

Cu ocazia acestei săptămâni, dedicată persoanelor diagnosticate cu diabet am hotărât să adoptăm tema ‘Clarificarea unor aspecte legate de diabet’.

În săptămâna dedicată acestei boli, organizaţiile de sănătate din toată lumea au hotărât împărtăşească poveşti, fapte şi numeroase clipuri video cu scopul de a ne ajuta să înţelegem şi să cunoaştem aspectele diabetului.

Aceştia s-au concentrat pe stilul de viaţă al persoanelor diagnosticate cu diabet şi povara de a trăi cu această afecţiune pe tot parcursul vieţii.

Organizaţiile mondiale încurajează comunităţile locale de a iniţia cursuri şi seminare pentru a informa pacienţii şi pentru a-i ajuta să se integreze în societate.

Ziua Mondială a Diabetului este celebrată pe 14 noiembrie şi a fost proclamată de Federaţia Internaţională de Diabet.

Prima celebrare a acestei zi a avut loc în anul 1991 şi a fost ideea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Această zi extrem de importantă în calendarul organizaţiilor mondiale a devenit între timp şi Ziua Oficială a Organizaţiei Naţiunilor Unite în anul 2006.

Simbolul oficial al campaniei este un cerc albastru, care a fost introdus în anul 2007, la scurt timp după adoptarea rezoluţiei ONU cu privire la diabet.

Mesajele cheie după care se ghidează campania sunt: ‘Screening-ul pentru diabetul zaharat de tip 2 este important’ şi ‘Screening-ul complicaţiilor în cazul diabetului zaharat reprezintă o parte esenţială a gestionarii bolii’.

Leave a Reply