Preşedintele Siriei a declarat pentru postul de televiziune portughez RTP ca noul preşedinte al Statelor Unite va deveni un ‘aliat firesc’ în lupta împotriva organizaţiilor teroriste.

Acest interviu a reprezentat o primă reacţie a lui Al-Assad cu privire la victoria candidatului republican, care a avut loc în urmă cu o săptămână.

‘Nu putem spune nimic despre ce va face, dar să zicem că, dacă va lupta împotriva terorismului, bineînțeles că vom fi aliați, aliați firești în același fel în care suntem cu rușii, iranienii și multe alte țări care vor să înfrângă terorismul.’, a declarat liderul de stat.

Pentru guvernul de la Damasc, noţiunea de ‘terorism’ include toate organizaţiile jihadiste, care şi-au exprimat antipatia faţă de administraţia lui Al-Assad.

În momentul în care jurnaliştii portughezi i-au cerut părerea legată de afirmaţiile lui Donald Trump cu privire la militanţii grupării ISIS, liderul de stat s-a arătat extrem de prudent.

‘Bineînțeles că este promițător, dar va putea să le concretizeze? Va putea acționa în acest sens? Ce va fi cu forțele din cadrul administrației sale care se opun la aceasta sau cu opinia dominată în mass-media care este împotriva lui? (…) Din acest motiv, ne exprimăm îndoiala că își va putea respecta promisiunile’, a afirmat Al-Assad.

Armata Statelor Unite ale Americii conduce o coaliţie internaţională, menită să iniţieze atacuri aeriene împotriva ISIS, atât în statul sirian cât şi la graniţa cu Irak.

Încă de la începutul războiului civil, militanţii americani şi-au manifestat sprijinul pentru soldaţii regimului Assad.

La începutul anului, în timpul unui interviu acordat publicaţiei The New York Times, Trump a afirmat că ‘lupta împotriva regimului Assad şi împotriva grupării teroriste, în mod simultan a reprezentat o nebunie şi o idioţenie.’

Leave a Reply