În prima ei apariție publică de la aflarea rezultatelor alegerilor prezidențiale, Hillary Clinton, s-a adresat, miercuri, diviziunilor politice cu care se confruntă SUA.

Candidata democrată la prezidențiale a afirmat că a fost dezamăgită de înfrângerea ei din ziua alegerilor.

Victoria șocantă a republicanului Donald Trump a alimentat speculațiile conform cărora Partidul Democrat ar trece printr-o auto-examinare dramatică pentru a înțelege rezultatele alegerilor prezidențiale din acest an.

′Știu că în ultima săptămână o mulțime de oameni s-au întrebat dacă America este într-adevăr țara pe care o considerau a fi′, a declarat Clinton. ′Rupturile politice care s-au produs odată cu aceste alegeri sunt profunde, dar vă rog ascultați-mă când spun asta: America merită tot, copiii noștrii merită tot!′

Pasiunea cu care Hillary activează în Fundația Salvați Copiii s-a transpus în provocările adresate studenților care s-au luptat să primească burse. Ea a folosit forța luptei lor drept exemplu al modului în care țara ar putea depăși orice adversitate.

′Vreau să împărtășesc cu voi o poveste tristă. Mama mea a fost abandonată în copilărie, părinții ei au urcat-o într-un tren împreună cu sora ei mai mică și duse au fost. Visez să mă așez în vagon lângă ea și să îi spun cu blândețe: Uită-te la mine și ascultă-mă. Vei supraviețui. Vei avea o familie și trei copii. Oricât de greu ar fi să îți imaginezi, fata ta va ajunge senatorul Statelor Unite și va reprezenta țara ca secretar de stat și va caștiga mai mult de 62 de milioane de voturi pentru președinția Americii.′

Leave a Reply