PNL-istul a fost condamnat la un an de închisoare cu executare, după ce a fost găsit vinovat de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese şi acordarea de declaraţii false.

Deşi sentinţa a fost pronunţată miercuri, fostul deputat se afla deja în închisoare, unde îşi ispăşea pedeapsa de doi ani de închisoare, primită în cadrul dosarului ce vizează alegerile locale din anul 2012.

Deşi dosarul pentru care a mai primit un an de închisoare a fost analizat de magistraţi în luna octombrie a anului 2015 la vremea aceea Florin Popescu a fost achitat.

Instanţa supremă a decis să revizuiască dosarul în urmă cu o lună, după aprobarea unui apel din partea DNA.

Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale de Anticorupţie, în perioada în care ocupa funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, fostul deputat a semnat şapte documente adiţionale, prin care acesta a convenit atribuirea unui contract de lucrări unei firme de construcţii deţinute de Florin Popescu şi de familia acestuia.

Pe lângă acordarea de contracte de lucrări în mod infracţional, Popescu ar fi asigurat companiei sale suport financiar, precum şi achitarea unor drepturi salariale pentru tatăl său, care era angajatul firmei de construcţii.

Un alt document adiţional sugera că acesta a achitat, în nenumărate rânduri, chiria unei societăţi deţinute de familia sa, cunoscută sub numele de Bianca Trading SĂ.

Potrivit Agerpres, în perioada în care a activat ca şi preşedinte al Consiliului Judeţean, Florin Popescu a luat parte la Adunările Generale ale Acţionarilor.

Leave a Reply