La ora locală 04.45, aeronava Iliuşin Il-18 a Ministerului Apărării care decolase de la aeroportul Koltsovo de lângă Ekatrinburg, a aterizat de urgenţă la treizeci de kilometri distanţă de un aerodrom, în apropierea oraşului Tiksi din Republica Saha. Conform primelor informaţii, avionul aparţinea Forţelor Aerospaţiale Ruse şi transporta militari.
Aeronava efectua un zbor de la baza aeriană Kansk’, afirmă ministerul apărării.

Potrivit ministerului, aeronava  care avea la bord 32 de pasageri și 7 membri ai echipajului, s-a rupt în trei bucăți. Televiziunile au anunţat în prima fază, în mod eronat, ca acest accident aviatic s-ar fi soldat cu moartea a 27 de persoane, însă conform agențiilor de presă ruse, nimeni nu a fost ucis în accident. 32 de persoane au fost transportate cu elicopterul la spital, dintre care 16 persoane se aflau în stare gravă.

‘Potrivit informaţiilor preliminare, avionul s-a rupt în trei bucăţi, dar prăbuşirea nu a fost urmată de un incendiu’, a afirmat o sursă din cadrul forţelor de ordine.

După ce locul prăbuşirii a fost localizat, o echipă de anchetatori militar a fost trimisă acolo cu trei elicoptere Mi-8 ale ministerului rus pentru urgenţe.

Cauzele aterizării forţate nu sunt încă stabilite însă condiţiile meteo fiind extrem de neprielnice  in zona Yakutia  la momentul producerii accidentului aviatic. Se presupune că vântul puternic ar fi afectat cursul obişnuit aeronavei transmite Sputnik News. O sursă din ministerul apărării a declarat pentru Interfax că avionul nu a dat nici un semnal de urgenţă și că zborul a avut loc în condiții meteorologice aspre, care ar fi putut produce înghețarea aeronavei.

Leave a Reply