Fructul cu gust de carne: vedeta anului 2017

Știți care este cel mai mare fruct din lume? Ei bine, nu sunteți de blamat în cazul în care jackfruit nu a fost printre variantele dumneavoastră de răspuns.

Însă nu mărimea este cea care contează. Jackfruit este bogat în magneziu, vitamina B6 și antioxidanți, reprezentând o gustare ideală pentru raw-vegani și nu numai.

Originar din India, jackfruit se întrevede a fi fructul anului 2017. Se pare că acest fruct are gust de carne atunci când este gătit.

Poate fi consumat într-o varietate de moduri: preparat termic, uscat, prăjit, în stare crudă, copt sau poate reprezenta un ingredient cheie în prepararea de supe, sucuri naturale sau înghețată.

Consumat crud, jackfruit are gust de ananas sau pară, însă atunci când este preparat termic acesta capătă gust și textură asemănătoare cu cele ale cărnii de porc.

Printre beneficiile de top ale fructelor jack se află întărirea imunității și îmbunătățirea considerabilă a digestiei.

Jackfruit este un aliment bogat în vitamina C și este un adjuvant de excepție în lupta contra cancerului. În plus, jackfruit întărește rezistența organismului împotriva radicalilor liberi.

Potrivit cercetărtorilor din cadrul Penn State University, prin consumul de antioxidanți putem neutraliza radicalii liberi, fapt ce ajută la combaterea unor forme de severe de cancer și oferă sistemului imunitar sprijinul de care acesta are nevoie pentru a gestiona și depăși cu succes boala.

În plus, un studiu publicat în numarul din octombrie 2012 al revistei Carcinogenesis, a relatat că nivelul crescut de vitamina C produs de enzimele antioxidante ajută la prevenirea cancerului de sân.

Jackfruit poate cântări până la 45 kg și este considerat fructul național al Thailandei.

Leave a Reply