NASA: Nu putem face nimic în eventualitatea coliziunii cu un asteroid

Pământul a fost doi pași de sfârșitul lumii în ultimii 20 de ani.

Din păcate, experții NASA au admis că nu au absolut niciun fel de putere când vine vorba de prevenirea impactului cu un asteroid.

Dr. Joseph Nuth, cercetător NASA, a declarat că în eventualitatea coliziunii cu un asteroid sau cu o cometă, nu mai este nimic de făcut.

Acesta argumentează că este nevoie de mai bine de 5 ani de pregătiri intense pentru a lansa cu succes o rachetă în cosmos.

Un scenariu similar cu cel din filmul SF Armageddon, în care o echipă de experți aterizează pe suprafața unui asteroid pentru a îl distruge, este imposibil de realizat la momentul actual, din cauza traiectoriilor imprevizibile ale obiectelor cosmice.

Nuth a menționat că Terra a fost aproape de impact de două ori în ultimii câțiva ani: în 1996, când o cometă a lovit planeta Jupiter și în 2004, atunci când o altă cometă a trecut pe lângă Marte la o distanță extrem de apropiată.

Experții au descoperit existența ultimei comete cu doar 22 de luni înainte de impact, un timp foarte scurt pentru conceperea și inițierea unui proiect de salvare a omenirii.

NASA a început dezvoltarea unui astfel de proiect, care include apărarea Pământului în cazul ciocnirii cu un asteroid, însă deocamdată este în stadiu incipient.

Problemele cu care specialiștii se confruntă și care îngreunează avansarea proiectului sunt lipsa informațiilor despre obiectele cosmice care ar putea amenința planeta, și, bineînțeles, timpul limitat pe care l-am avea la dispoziție din momentul identificării pericolului până la momentul impactului.

Leave a Reply