Raed Arafat: ‘Vaccinarea copiilor este vitală’

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, avertizează asupra pericolului revenirii unor boli eradicate în urma vaccinării în masă a populației.

Acesta a menționat dumincă seara, pe pagina sa de Facebook, că persoanele publice nu ar trebui să susțină campaniile anti-vaccinare întrucât acestea pot determina stoparea procesului vaccinării, vital pentru prevenirea reapariției unor boli extrem de grave, precum poliomielita.

‘Am urmărit înverșunarea cu care unele persoane publice fac reclamă anti-vaccinare! Este datoria mea ca medic să iau o poziție clară fundamentată pe ce am învățat și pe ce am văzut pe parcursul anilor.’

‘Este incredibil, și chiar extrem de periculos, pentru că unii chiar cred cele spuse de astfel de persoane care au un grad de credibilitate mare, fiind persoane publice! Ca medic vă spun că cel mai grav lucru ar fi revenirea unor boli care au fost eradicate datorită campaniilor de vaccinare’, a anunțat Raed Arafat.

Arafat a adăugat că, din pricina deciziei neinspirate a părinților de a nu își vaccina copii, societatea a început să se confrunte din nou cu boli precum poliomielita, eradicate în trecut grație vaccinării.

‘Poliomielita este una dintre bolile eradicate datorită vaccinării și care a început să re-apară din cauza refuzului unor părinți de a-și vaccina copiii! Nu știu ce poate gândi sau simți un părinte care nu-și vaccinează copilul când o să vadă copilul sau mutilat pe viață sau când o să-și piardă copilul din cauza unei boli împotriva căreia acesta nu a fost vaccinat’, a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

‘Respect părerile altora, însă când o persoană publică face reclamă împotriva vaccinării trebuie să vină cu probe științifice incontestabile. La acest moment singurele probe incontestabile sunt cele în favoarea vaccinării și nu cele împotrivă!’, a conchis Arafat.

Leave a Reply