Scandalul de proporții iscat de Cumințenia Pământului continuă

Ministrul Culturii, Corina Șuteu, a declarat că procedurile de achiziție privind sculptura Cumințenia Pământului sunt momentan stopate.

Acest lucru a creat o stare de nemulțumire generalizată în rândul celor care au donat bani pentru sculptură, încât unii oameni chiar au solicitat să li se restituie donațiile.

Corina Șuteu se va întâlni cu reprezentanții legali ai proprietarilor în cursul zilei de astăzi și împreună vor stabili direcția în care vor evolua lucrurile.

‘Astăzi avem o întâlnire şi cu proprietarii’, a declarat aceasta, în speranța că opera lui Brâncuși va fi reintra în posesia statului român.

Termenul stabilit pentru încheierea tranzacției și semnarea actului de vânzare-cumpărare era 20 decembrie, potrivit declarației avocatului Bogdan Grabowski.

‘Din păcate, lucrurile nu au evoluat de la ultimele declaraţii ale prim-ministrului. În ultima lună situaţia nu s-a schimbat’, a mai adăugat Șuteu.

Ministrul Culturii a afirmat că, în decursul mandatul său, au existat şi alte lucruri prioritare, însă campania de colectare de fonduri pentru proiectul ‘Brâncuşi e al meu’ a fost cu adevărat fundamentală.

‘Puteţi compara cu alte ţări. Să strângi în două luni 1 milion de euro pentru un obiectiv cultural este excepţional. Nu am participat la modul în care s-a desfăşurat campania, dar mi-am asumat. Campania a repus un subiect cultural pe agenda publică. Sper ca achiziţionarea să fie posibilă şi noul Parlament să înţeleagă importanţa acestui fapt’, a declarat Corina Şuteu.

Pe 12 octombrie 2016, Guvernul statului român a oficializat achiziționarea operei de artă Cumințenia Pământului și expunerea ei la Muzeul Naţional al Satului ”Dimitrie Gusti” din Bucureşti.

Leave a Reply