Ultimul scenariu la care a lucrat Marilyn Monroe a fost vândut

Ultimul scenariu aparţinând celebrei actriţe Marilyn Monroe a fost scos la licitaţie şi vândut joi, în schimbul a 25.000 de dolari, de către Nate D. Sanders Auctions.

Scenariul datează de pe vremea când aveau loc filmările pentru ultima peliculă a actriţei intitulată ‘Something`s got to give’.

Scenariul este relativ lung și se întinde pe 149 de pagini, este uzat şi conţine multiplele însemnări ale lui Marilyn, care ne permit să-i urmărim procesul creativ de însușire a rolului.

Însemnările sunt făcute de actriţă în creion şi cerneală verde şi includ atât idei despre particularităţile personajului ei, Ellen Wagstaff Arden, cât şi comentarii în care Monroe îşi exprimă nemulţumirea în legătură cu scenariştii comediei, Mel Brooks şi Herb Gardner: ‘Trebuie modificată. Este nevoie de replici mai amuzante’, notează Marylin.

Din păcate însă,  actriţa nu a putut să ducă la bun sfârșit filmările acestei pelicule, actriţa amânându-le sau chiar anulându-le în repetate rânduri.

Marylin Monroe a fost concediată în cele din urmă de producătorii filmului romantic în luna iunie a anului 1962.

Actrița a murit două luni mai târziu, fiind găsită fără suflare în dimineața zilei de 5 august 1962, în reședința ei din Los Angeles. Moartea sa a fost înregistrată drept sinucidere, prin consum excesiv de medicamente, însă teoria aceasta a fost îndelung combătută.

Pelicula ‘Something`s got to give’ a rămas neterminată, deoarece actorul Dean Martin a refuzat să îşi continue rolul fără personajul feminin iniţial. Totuşi, într-un documentar intitulat ‘Ultimele zile ale lui Marylin’, apărut în 2001, a fost inclus un material de 37 de minute de la filmările peliculei.

Leave a Reply