Veste bună pentru echipa națională: Meciul cu Danemarca se va disputa cu spectatori

Federaţia Română de Fotbal a primit decizia Comisiei de Disciplină a FIFA în urma incidentelor de la meciul dintre România și Polonia, din preliminariile Cupei Mondiale din 2018. Forul mondial a decis că partida dintre România și Danemarca din 26 martie 2017 se va disputa cu spectatori, însă meciul nu se va putea juca pe Arena Națională din București.

Pe parcursul meciului Romania-Polonia, jocul a fost întrerupt de mai multe ori: mai întâi un minut, după ce fanii rapidişti au aruncat torţe pe teren. Jandarmii au fost nevoiți să folosească gaze lacrimogene pentru aplanarea conflictelor dintre fani şi jandarmi. A doua oară partidă a fost întreruptă după ce o petardă a căzut în apropierea atacantul Robert Lewandowski.

Federaţia Română de Fotbal a primit o amendă de 95.000 de franci elveţieni, după aceste incidente, plus încă 3000 franci, sumă aferentă costurilor de procedură.

Iată sancţiunile complete ale Comisiei de Disciplină FIFA, conform site-ului FRF:

‘- două meciuri din cadrul preliminariilor FIFA 2018 World Cup de pe teren propriu nu se vor disputa pe Arena Naţională, sancţiunea aplicându-se cu privire la partida România – Danemarca din 26 martie 2017, iar executarea pentru cea de-a doua partidă fiind suspendată pentru o perioadă de probaţiune de 2 ani;

– amenda stabilită în sarcina FRF este de 95.000 de franci elveţieni plus 3.000 de franci elveţieni, costuri de procedură’.

Reprezentanta României a fost învinsă, la 11 noiembrie, de selecţionata Poloniei, scor 3-0 (1-0), în preliminariile Cupei Mondiale din 2018.

După 4 etape disputate în grupa E, România ocupă poziția a 4 în clasament, cu doar 5 puncte. Primul loc este ocupat de Polonia, urmată de Muntenegru și Danemarca.

Leave a Reply