Deşi au publicat numărul exact al victimelor de la târgul de Crăciun din Berlin, poliţia nu a reuşit să obţină şi datele personale ale acestora.

Potrivit ambasadorului României din Germania, Emil Hurezeanu, o femeie din România ar fi contactat ambasada de la Berlin pentru a raporta faptul că fiica sa, care se afla în perioada respectivă în capital germană, nu mai răspunde la telefon.

‘Autorităţile din Berlin nu au comunicat încă identitatea naţională a morţilor şi a răniţilor. Răniţii sunt răspândiţi în mai multe spitale din Berlin. Se anunţă o conferinţă de presă a ministrului de interne al landului Berlin, al senatorului pentru interne de aici, şi a şefului poliţiei. E posibil să aflăm mai multe lucruri’, a declarat ambasadorul roman.

Camionul, care transporta oţel, a intrat în mulţimea din târgul de Crăciun, cauzând moartea a 12 persoane.

Emil Hurezeanu a declarat pentru Digi 24, faptul că incidentul s-a produs în apropierea de Ambasada României din capital germana, pe strada Kurfuerstendamm, în regiunea vestică a oraşului.

La scurt timp după aflarea veştii, diplomatul roman a contactat autorităţile din Berlin pentru a se interesa dacă printre victime se afla şi persoane de origine romană.

Berlinul părea o metropolă protejată. Sunt 18 târguri de Crăciun doar la Berlin. S-a întâmplat într-un dintre cele mai mari târguri din Berlin, aproape de o importantă Biserică. Acest camion de 20 de tone a intrat în perimetrul respectiv. Am luat legătura cu spitalele și cu autoritățile pentru a vedea dacă printre victime sunt și români. În aceste zile, pe străzile Berlinului, am auzit vorbindu-se în română’, a adăugat Hurezeanu.

Leave a Reply