Teroristul din Berlin era polițist

Tânărul de 22 de ani care l-a ucis pe ambasadorul Rusiei, Andrei Karlov, aflat la expoziția din centrul cultural al Ankarei, făcea parte din forțele antirevoltă din Ankara și absolvise Academia de Poliție, conform cercetărilor efectuate de avazturk.com.

Așa cum a declarat sursa citată, Mevlüt Mert Altıntas s-a născut în 1994, la Aydin, a finalizat studiile Școlii de Poliție Rustu Unsal din Izmir și era membru al forțelor antirevoltă turce.

Luni seara, tânărul de 22 de ani, care purta asupra lui o armă letală, a deschis focul în cadrul expoziției organizate în centrul cultural al Ankarei.

Atacatorul a reușit să se strecoare în interiorul locației ce găzduia o expoziție de fotografie, prezentând legitimația sa de polițist membrilor de securitate care păzeau intrarea.

Martorii oculari care se aflau la expoziție au declarat că teroristul a tras inițial un foc în tavan, iar apoi l-a împușcat letal în spate pe ambasadorul Rusiei, Andrei Karlov.

Ulterior, polițistul a mai tras încă un foc de armă în ambasadorul rus, în momentul în care invitații, îngroziți, au inceput să alerge haotic, încercând să găsească ieșirea din galeria de arta din Ankara.

Înainte de începerea atacului, bărbatul a urlat din toți rărunchii ‘Allahu Akbar. Nu uitati Alepul, nu uitati Siria!’

‘Allah akbar! Nu uitati Alepul, nu uitati Siria! Atat timp cât localitățile noastre nu sunt în siguranță, nici voi nu veți simți gustul siguranței. Dați-vă înapoi. Pe mine mă va lua de aici doar moartea. Toți cei vinovați pentru această cruzime vor da socoteală!’, a strigat teroristul, în timp ce a început să tragă focuri de armă asupra ambasadorului, care ținea un discurs în cadrul expoziției fotografice din Ankara.

Leave a Reply