Vladimir Putin: ‘Trebuie sa aflăm cine a dat acest ordin’

‘Trebuie sa aflăm cine a dat acest ordin. Asasinarea ambasadorului rus este o provocare menită să submineze procesul de pace din Siria. Ucigaşii ne vor simţi puterea’, a declarat Vladiminir Putin, potrivit Russia Today.

Purtatoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a declarat că Rusia cataloghează asasinarea ambasadorului rus, Andrei Karlov, drept atac terorist și va prezenta această situație critică Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite.

‘Calificăm cele întâmplate drept atac terorist. Ne aflăm în legatură permanentă cu autoritățile turce, de la care am primit asigurări că va fi desfășurată o anchetă minuțioasă multilaterală. Ucigașii vor fi pedepsiți’, a spus Zaharova.

Aceasta a confirmat că moartea ambasadorului rus a fost cauzată de rănile provocate în urma împușcăturilor: ‘Astăzi este o zi tragică pentru diplomația rusă. Astăzi, la Ankara, în timpul unei acțiuni publice, ambasadorul rus a fost împușcat și a murit în urma rănilor suferite’, a mai adăugat Ministrul de Externe.

Maria Zarahova a făcut publică următoarea mișcare strategică a Rusiei, și anume prezentarea situației detaliată a atacului Consiliului de Securtate al ONU: ‘Chiar de astăzi problema va fi adusă în fața membrilor Consiliului de Securitate al ONU. Terorismul nu va trece. Vom lupta cu el în mod hotărât. Remarcabilul diplomat rus, Andrei Ghennadievici Karlov, va rămâne pentru totdeauna în memoria noastră.’

Comitetul de Anchetă al Federației Ruse a deschis dosar penal cu privire la asasinarea ambasadorului rus în Turcia, Andrei Karlov, după cum au informat agențiile de presă ruse:A

‘A fost deschis dosar penal în baza articolului 360 al Codului Penal al Federației Ruse: atac asupra unui reprezentant al unui stat străin, care se bucura de aparare de stat’, a declarat purtătorul de cuvânt al Comitetului de Anchetă, Svetlana Petrenko.

Leave a Reply