Vești bune pentru astronauți: cercetătorii vor să transporte bere pe Lună

Un grup de cercetători de la University of California lucrează la o nouă inițiativă.

Și anume, aceștia încearcă să creeze un plan care să le permită să transporte bere pe Lună.

În prezent, oamenii de știință lucrează la un vas de fermentație, ușor de transportat și fiabil, ideal de folosit în … cosmos.

Dacă totul decurge conform planului, până la sfârșitul acestui an, o rachetă indiană plină de licoare magică își va lua zborul spre Lună.

Astfel, cercetătorii vor putea urmări procesul fermentației drojdiilor în spațiul cosmic, ceea ce le va permite să dezvolte noi produse farmaceutice.

În spațiu, procesul de fermentație va fi ușor diferit față de cel de pe Pământ.

Berea spațială

În locul fermentației urmată de procesul de carbonatare, oamenii de știință doresc să deruleze ambele procese simultan.

Astfel, ei pot fi siguri că dioxidul de carbon nu este eliberat și nu va pune nava spațială în pericol.

Srivaths Kaylan este conducătorul și inițiatorul acestui proiect al berii spațiale. Acesta a declarat că recipientul proiectat de către cercetători este conceput păstrând proporțiile unor fermentatoare reale.

Canistra va avea trei compartimente, cel de deasupra umplut cu bere, iar cel de dedesubt plin de drojdie.

Planul savanților este să mixeze berea și drojdia în compartimentul din mijloc, în momentul în care nava aselenizează.

După ce se finalizează procesul de fermentație, se va deschide o valvă care va permite drojdiei să se separe automat de berea fermentată.

Racheta TeamIndus va fi lansată pe 28 decembrie, cu 25 de astronauți la bord.

Un cercetător de la TeamIndus a descris inițiativa „berea spațială” ca fiind unul dintre cele mai „cool” experimente conduse vreodată în spațiul cosmic.

Leave a Reply