Dezastrul din Bamboo: Ce spun CĂTĂLIN BOTEZATU şi JOSHUA CASTELLANO?

Așa cum știm cu toții, Clubul Bamboo aparține lui Joshua Castellano și reprezintă de mai bine de 15 ani o atracție majoră pentru bucureșteni și nu numai.

Weekendul trecut, în noaptea de vineri spre sâmbătă, s-a produs un incendiu devastator în urma căruia zeci de victime au fost transportate de urgență la spital.

În zona din apropierea clubului au fost amplasate două spitale mobile, pentru a facilita îngrijirile de urgență.

Focul a cuprins o suprafață de aproximativ 3000 mp. Forțele speciale au reușit să stingă incendiul complet, abia în dimineața zilei de luni, însă autospecialele au rămas pe poziții, preventiv, pentru încă 24 de ore.

În urmă cu doar câteva ore, Cătălin Botezatu și Joshua Castellano au susținut o conferință de presă din dorința de a înlătura toate semnele de întrebare apărute în urma scandalului.

„De unde erau draperiile a început, s-au inflamat şi au luat foc. Aveam cele mai mari şi mai largi ieşiri de urgenţă. Aveam şi hidranţi, tot ce era necesar, tocmai de aceea s-a şi putut face atât de rapid evacuarea. Toţi agenţii noştri de securitate aveau un laser cu care semnalizau şefilor de sală pe cei care fumau în club, apoi li se explica că trebuie să stingă ţigara. Dacă nu înţelegeau, erau invitaţi să părăsească incinta. Incendiul nu a pornit de la o ţigară”, a declarat Cătălin Botezatu.

De asemenea, Joshua Castellano a susținut cu tărie că în urma tragicului eveniment de la Colectiv, legislația s-a schimbat și toate cluburile din țară s-au adaptat noilor cerințe: au modificat instalațiile electrice, izolația, etc.

Joshua a declarat că Bamboo deținea avizul ISU, iar responsabilii clubului fuseseră instruiți să îi atenționeze pe toți cei care fumau să își stingă țigările.

Din momentul producerii incendiului, tot clubul a fost evacuat în aproximativ 6-7 minute, până să ajungă pompierii.

Castellano bănuiește că incendiul a fost produs intenționat de către cineva care urmărea să-i distrugă afacerea.

Leave a Reply