Lupta contra-cronometru pentru salvarea vieţii lui Alex din Constanţa , diagnosticat cu leucemie acută, a început.

În prezent, tânărul în vârstă de 33 ani se află internat în secţia de hematologie din cadrul Spitalului Fundeni.

Alexandru Adrian Marincoi are nevoie disperată de cât mai multe transfuzii de sânge iar apropiaţii au recurs la ajutorul nostru.

Persoanele care doresc să facă ceva în acest sens sunt invitate să doneze sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine din municipiul Constanţa.

Potrivit medicilor şi familiei, singurul lucru pe care trebuie să îl menţionaţi în momentul în care vă prezentaţi la centru este numele pacientului: ALEXANDRU ADRIAN MARINCOI.

Sute de persoane, care nu au nici cea mai mică legătură cu Alexandru, au distribuit anunţul menit să facă un apel la umanitate.

Mesajul postat pe platforma de socializare Facebook de către rudele îngenunchiate de durere:

“Alecs Marincoi este vărul meu şi are nevoie de sânge B3 pozitiv, vă rog donaţi şi daţi mai departe vestea. Are 33 ani şi o familie tânără şi îndrăgita alături. Avem multe şanse să luptăm acum!”

„Este nevoie ca în perioada 27 ianuarie – 28 februarie să asigurăm pentru pacientul Adrian Alexandru MARINCOI, internat pe secţia Hematologie Fundeni, număr F.O. 2592, următoarele cantităţi de transfuzie: 3 unităţi/săptămână de sânge pentru CE (eritrocite) şi 18 unităţi/săptămână de sânge pentru CT (trombocite) sau 3 unităţi/săptămână de sânge pentru CTA (afereză trombocitară). Deşi există puţini donatori de sânge, grupa B RH Pozitiv, unităţile de sânge normal CE (eritrocite) pot fi procurate mai uşor, iar ele pot fi donate de orice persoană de sex feminin sau masculin care se află la prima donare de sânge, în centrul din Constanţa, unde vor menţiona la înregistrare că donează acel sânge pentru: Adrian Alexandru MARINCOI, internat la Spitalul Clinic Fundeni, Bucureşti, secţia Hematologie”, a declarat şeful secţiei de hematologie Fundeni, medicul primar hematolog Bogdan Ionescu.

Centrul de Transfuzii Constanţa este situat pe Adresa: Str. Nicolae Iorga 85.

Telefon: 0341 180 013

Intervalul orar în care puteţi dona unităţile de sânge este 07:30 – 13:30.

1 COMENTARIU

Leave a Reply