Trump
O petiţie împotriva preşedintelui American Donald Trump a fost semnată luni în Marea Britanie de 1 milion de oameni.
Acesta este un răspuns împotriva deciziei luate de Trump, de a interzice cetăţenilor din statele islamice să pătrundă în Statele Unite.
În urma petiției, guvernul va trebui să îl dezbată. Faptul că numărul de semnături este atât de mare va garanta că debaterea va lua loc.
Este menționat în petiție că vizita lui Trump în Marea Britanie ar “provoca jena Majestății Sale Regina.”
În plus, petiţia punctează atitudinea misogină şi vulgara a preşedintelui.  Prezența lui nu este dorită în țară.
În ciuda numărului mare de persoane care au semnează și a dezbaterii, Trump tot va veni să o cunoască pe regină.
În întâlnirea sa cu prim-ministrul Theresa May de săptămâna trecută, Trump a fost invitat să se întâlnească regina in curand.
Ministrul de externe al Marii Britanii, Jeremy Corbin, a cântărit  problema imigrației după ce a vorbit cu oficialii americani. “Vom proteja drepturile și libertățile cetățenilor din Regatul Unit și în străinătate,” a declarat acesta.
Decizia lui Trump implica şapte tari, celelalte nationalitati sunt mereu bine-venite în SUA. Cele şapte tari privite sunt: Siria, Yemen, Sudan, Iran, Irak, Libia şi Somalia.
May, care a făcut o vizită oficială la Washington vineri, a primit o serie de nemulţumiri pentru că nu a intervenit în decizia lui Trump cu privire la interdicţie.
Purtătorii de cuvânt ai acesteia au răspuns și au spus că aceste aspecte ar trebui să fie o preocupare doar pentru guvernul Statelor Unite. Marea Britanie nu ar trebui să intervină.
Ei au adăugat că această decizie nu este pe placul lor şi al prim-ministrului.

Leave a Reply