roger federer

Jucătorul elvețian de tenis doar ce a câștigat al 18lea titlu major. În finala Australian Open, Roger Federer l-a învins pe rivalul său de mult timp, Rafael Nadal.
Concursul s-a încheiat cu următoarele scoruri: 6-4, 3-6, 6-1, 3-6 și 6-3.
Victoria lui Federer a fost destul de neașteptata, având în vedere că a luat o pauză în ultimele luni din cauza unor probleme legate de sănătate. Timp de șase luni, a trebuit să ia o pauză de la sport pentru că a avut o problemă cu un genunchi.
Desigur, victoria i-a adus o mulțime de bucurie, mai ales că el a câștigat împotriva jucătorului spaniol.
“Am spus că, de asemenea, înainte de finală: dacă ar fi să câștig împotriva lui Rafa, ar fi super special și foarte dulce, pentru că nu l-am bătut într-o finală de Grand Slam de o lungă perioadă de timp”, a declarat jucătorul în vârstă de 35 de ani.
Soția sa, care obișnuia să  joace tenis de asemenea, a fost în public, susţinându-l. Ea a împărtășit atât bucuria și îngrijorarea, ce puteau fi văzute în expresiile ei faciale.
Ultima dată când cei doi jucători de tenis s-au confruntat şi Feder a fost câştigătorul a fost în 2007, la Wimbledon.
Aceasta este al 18lea Grand Slam pe care Federer îl câștigă. Acest lucru îl aduce înapoi printre primii zece jucători.
Elvețianul a dezvăluit că el a crezut că va pierde la un moment dat. Din moment ce a trecut o perioadă de când au jucat împreună, lucrurile s-au schimbat. Spaniolul şi-a schimbat tactica. În ciuda acestui fapt, Feder și jocul său agresiv i-au adus acestuia cupa.
După meci, Rafael Nadal a arătat că el nu este intrisat de rezultat. El speră că acest an va fi unul bun. Are încredere în corpul său și crede că va avea succes.
Acesta este primul mare turneu de tenis al acestui an. Nadal atât și rivalul său vor avea un an plin.

Leave a Reply