ecologice

Un comitet de la Parlamentul European a condus un studiu pentru a vedea care sunt beneficiile alimentelor ecologice asupra corpurilor noastre.
Oamenii de ştiinţă au recomandat parlamentelor să încurajeze producția de alimente ecologice și chiar să introducă în agricultura tradițională acest tip de productie.
Cercetarea a ţinut mai mult de un an.
Una dintre concluziile lor este legată de o problemă care a fost prezenta în ultimul timp: infecţiile care sunt rezistente la antibiotice.
În cazul în care antibioticele sunt utilizate în cantități mult mai mici în producția animală, bacteriile care au devenit rezistente la antibiotice nu se vor dezvolta la fel de ușor.
În cazul în care plantele sunt protejate și se utilizează mai puțin pesticid, sănătatea noastră va beneficia mai mult.
Produsele alimentare ecologice au, de asemenea, mai multe vitamine şi nutrienţi decât mâncarea obişnuită. Aceste diferențe, deși mici, reprezintă o mare importanță pentru sănătatea noastră.
“Mai multe tipuri de practici în agricultura ecologică, în special utilizarea redusă a pesticidelor și a antibioticelor, oferă beneficii pentru sănătatea umană”, încheie Axel Mie, care a coordonat studiul.
Mie este de la Universitatea suedeză de Științe Agricole și, de asemenea, parte a Institutului Karolinska.
Profesorul adaugă că alimentele ecologice sunt, de asemenea, baza pentru viitoarele sisteme în ceea ce privește produsele alimentare sănătoase.
Alimentele ecologice, cu toate că necesita mai multă atenție, aduc o mulțime de beneficii pentru corpul nostru.
Nu numai că este bine pentru sănătatea noastră, ci și pentru mediul înconjurător.
Practicile de alimente ecologice protejează solul și duc conservarea apei, în timp ce nivelul de poluare scade.
Metodele folosite de  fermieri sunt mult mai sigure și mai bune pentru planetă.

Leave a Reply