Trăsăturile de personalitate de care ai nevoie pentru a avea o viață fericită

Psihologii au efectuat recent o serie de teste pentru a stabili trăsăturile pe care trebuie să le aibă o persoană pentru a avea o viață fericită.

706 de persoane au fost implicate în studiu, toți cu vârsta medie de 36 de ani.

Psihologii au luat in considerare trăsăturile de personalitate, precum și dispoziția și modul în care cei doi factori se stimulează reciproc.

Există, de obicei, cinci trăsături care influențează nivelul de fericire: a fi deschis, extrovertit, conștient, cu o atitudine plăcută și cât mai puțin nevrotică.

Dar, acești cercetători au vrut să vadă dacă există și alte trăsături care ne pot influența viața, așa că au mai descoperit alte cinci aspecte.

Dacă aveți oricare dintre aceste trasături, cu siguranță sunteți mai fericiți în anumite aspecte ale vieții.

Compasiunea este una dintre aceste trăsături. Este vorba despre a fi bun cu cei din jurul tău, de a fi empatic. Oamenii care manifestă compasiune față de semenii lor sunt mult mai fericiți decât ceilalți.

A fi într-o relație extraordinară cu tine însuți. Cei care au această capacite, se dezvoltă pe plan personal cu o ușurință sporită și sunt mai entuziaști.

Cei înzestrați cu entuziasm dispun, de asemenea, de abilități sociale, sunt distractivi și prietenoși și, prin urmare, pot stabili relații sociale cu ușurință.

Entuziaștii au mai multe emoții pozitive, sunt capabili să se accepte pe sine, să își accepte defectele și să le depășească, fapt ce le va genera satisfacție pe termen lung.

Disciplina și perseverența vă vor conduce pe un drum al independenței, aspect ce vă va îmbunătăți calitatea vieții și vă va determina să fiți o persoană mai fericită.

De asemenea, curiozitatea intelectuală se reflectă profund asupra întregii vieți. Așadar, persoanele cu înclinații intelectuale vor fi mai strălucitoare atunci când vine vorba de idei inovative.

Dacă aveți aceste trăsături, sunteți un om norocos. Dacă nu, nu este niciodată prea târziu să le dobândiți.

Leave a Reply