Vești bune pentru cei care au tendința de a folosi cuvinte obscene peste limita acceptată de societate.

Un studiu efectuat de psihologii de la Marist College spune că înjuratul și folosirea cuvintelor nepotrivite este de fapt un semn de inteligență. Cercetarea a fost făcută cu ajutorul Massachusetts College of Arts.

Cu toate că, folosirea cuvintelor obscene ar putea deveni un obicei prost, oamenii tind să folosească înjurăturile în contexte specifice, mai ales atunci când doresc să se facă înțeleși, să aibă un efect mai mare asupra ascultătorilor, sau pur și simplu să ofenseze pe cineva în mod deliberat.

Normele societății au încadrat acest tip de limbaj într-un standard educațional de inteligență scăzută, dar un nou studiu vine să dărâme această stigmatizare.

In timpul cercetarii, specialistii au analizat fluența participanților în limba engleză și fluența atunci când vorbesc „murdar”, prin intermediul unui exercițiu simplu, cerându-le să spună cât mai multe cuvinte începând cu o literă definită într-un interval de un minut.

După aceea, voluntarii au fost rugați să facă același lucru, dar, de data aceasta, folosind cuvinte obscene.

Studiul, cunoscut sub numele de Oral Word Association Test, a arătat că participanții care au avut un scor mare în timpul exercițiului „de înjurat” au avut, de asemenea, rezultate foarte bune la prima testare.

Concluzia cercetătorilor nu este aceea pe care o aștepta toată lumea. Psihologii susțin că cei care au arătat o eficiență mai mare a înjurăturilor ar realiza o mai bună legătură între cuvinte neutre și expresiile obscene, prezentând un vocabular mai mare la nivel mondial.

Aceasta înseamnă că sunt mai inteligenți și au abilități de comunicare mai bine definite decât cei care nu înjură deloc.

Leave a Reply