Realitatea virtuală ar putea deveni în curând la fel de utilă precum medicamentele sedative. Această metodă este deja utilizată în diferite spitale pentru a distrage pacientul aflat pe masa de operație.

Această tehnică se dovedește a fi destul de utilă, deoarece, pe de o parte, reduce costurile de chirurgie (este cunoscut faptul că, în majoritatea cazurilor, anestezicul este una dintre cele mai scumpe substanțe). De asemenea, pe de altă parte, ajută pacienții să facă față stresului indus de o intervenție chirurgicală.

BBC ne informează că un nivel ridicat de stres creste tensiunea arterială și expune pacientul unor riscuri inutile.

Acest lucru este valabil mai ales pentru cei care suferă de hipertensiune și cei cărora nu li se poate administra o doză completă de analgezic.

Deci, ei trebuie să opteze pentru anestezia locală, care le va permite să fie conștienți pe tot parcursul operației.

În acest fel se poate complica foarte mult situația pacientului. Medicul său ar putea fi obligat să îi administreze o doză puternică de medicament pentru a-l liniști.

Pentru a îmbunătăți situația pacientului, medicul poate utiliza realitatea virtuală ca o tehnică de distragere a atenției. Astfel, specialistul va putea diminua dozele de medicamente, posibilele complicații, dar și timpul necesar recuperării.

Pacientul este „transportat” într-o lume tridimensională, unde poate să exploreze locuri fantastice care îl vor determina să uite de durere.

Într-unul dintre studii, cei care au intrat în lumea realității virtuale, au experimentat cu 24% mai puțină durere și anxietate în timpul intervenției chirurgicale.

Partea cea mai interesantă este faptul că, în unele cazuri, această tehnică a dus la excluderea totală a medicamentelor.

Leave a Reply