Cercetătorii din Statele Unite au veşti bune pentru cuplurile care încă nu au un copil sau au amânat venirea pe lume a acestuia.

Copiii făcuţi la bătrâneţe sunt programaţi genetic să trăiască mai mult, spun aceştia. Totul depinde de vârsta tatălui, mai exact. Dacă vârsta bărbatului care ajuta la conceperea copilului este mai înaintată, bebeluşul va avea ADN-ul modificat în aşa fel încât, la rândul lui, să ajungă la o vârstă înaintată. Pentru că de-a lungul timpului structura moleculară a corpului se schimbă, generând schimbări şi la nivelul organelor şi hormonilor de reproducere, codul genetic al tatălui este transmis mai departe către moştenitor.

Concluzia este rezultatul unui studiu făcut pe aproape 1800 de copii al căror ADN a fost studiat pe linie paternă. Deşi se crede că întârzierea paternităţii poate cauza probleme în sarcina, cercetătorii cred că beneficiile pe termen lung sunt mult mai importante în acest caz. De la o îmbunătăţire a imunităţii, la eliminarea problemelor digestive sau o piele mai bună şi mai flexibilă şi până la atingerea unei vârste mai înaintate, oamenii de ştiinţă s-au declarat optimişti.

Profesorul Thomas von Zglinicki de la Universitatea din Newcastle este de părere că este nevoie de mai multe studii pentru că bărbaţii să fie încurajaţi să conceapă mai târziu, cu atât mai mult ca în studiul iniţial, cercetătorii nu au monitorizat starea de sănătate generală a fătului. Lucrarea a fost publicată în Proceedings of the Naţional Academy of Sciences.

Leave a Reply