Vocea străzii a mai obţinut o victorie. Ministrul “altă întrebare” a demisionat joi din funcţie. Autorul moral al protestelor din ultima săptămână din România a anunţat că pleacă din fruntea Ministerului Justiţiei, ţinând să precizeze că toate demersurile pe care le-a făcut în timpul mandatului său au fost constituţionale şi legale.

Anunţul lui Iordache a fost făcut după şedinţă de Guvern şi cel mai probabil vine ca urmare a protestelor masive din România după adoptarea celebrei Ordonanţe 13 şi a fost făcut în urma unei declaraţii de presă de 45 de secunde, în care reprezentaţii mass-media nu au avut ocazia să pună nici o „altă întrebare”. Potrivit unor surse guvernamentale, înainte de întrunirea Executivului, premierul Grindeanu a avut o întâlnire cu acesta, în care au discutat decizia de a demnisiona din funcţie.

Florin Iordache a fost Ministrul Justiţiei timp de 36 de zile, iar demisia sa vine pe fondul unei nemulţumiri masive în rândul populaţiei în ceea priveşte adoptatea OUG care prevedea schimbări ale Codurilor Penale, dar şi un urma imaginii pe care acesta a obţinut-o în faţa opiniei publice după ce a încercat să evite întrebările jurnaliştilor repetând obsesiv la o conferinţă de presă „altă întrebare”. De asemenea, după adoptarea şi elaborarea proiectelor de lege pe care funcţionarii din ministerul condus de acesta le-au întocmit, DNA s-a sesizat în urma unei plângeri penale a reprezentanţilor societăţii civile şi a deschis o anchetă pentru a stabili dacă legea a fost respectată.

Aflându-se la al 5-lea mandat de parlamentar, fostul ministru al justiţiei se va întoarce pe această funcţie odată cu demisia de la minister.

 

Leave a Reply