Aleşii din partea PSD par de neoprit la capitolul gafe. De la afirmaţii defăimătoare, la gesturi obscene sau convingerea că lanterna tefeonului mobil consumă din abonament.

Protestele masive care au avut loc săptămâna trecută în toată ţara împotriva guvernului Grindeanu, par să le fi declasat simţul umorului parlamentarilor PSD. Glumă sau nu, aceştia par să ducă o luptă internă de explicaţii cel puţin bizare.

Tonul l-a dat miercuri deputatul Sorin Bota, care a contestat sloganul devenit viral pe Facebook şi în scandările protestatarilor „Noaptea că hoţii”, făcând referire la felul în care s-a adoptat proiectul de lege şi ora la care a fost publicat în Monitorul Oficial după adoptare. Invitat la o emisiune televizată, Bota a insistat ca ordonanţa 13 nu a fost adoptată noaptea, explicând că dacă ar fi fost vară, de exemplu, la ora aceea ar fi fost lumină. Aşa cum era de aşteptat, reacţia a stranit hohote de râs atât în mediul online cât şi în mass media, asttfel că domnul Bota a devenit subit deputatul preferat al televiziunilor, poate-poate ne mai suprinde cu ceva. Iar Sorin Bota nu a dezamăgit. La nici 24 de ore după explicaţia iniţială, a avut mari probleme în a-l identifica pe istoricul Lucian Boia, dar ne-a liniştit ulterior: nici Boia nu a auzit de el…

Mult mai cunoscut că figură publică, senatorul Şerban Nicolae nu s-a lăsat nici el mai prejos. În timpul prezentării primei moţiuni de cenzură împotriva guvenrului Grindeanu în Parlament, alesul PSD a dorit să se adreseze colegilor săi, oferindu-le un sfat preţios pentru economia ţării: să nu aprindă laternele de la telefoane mobile pentru că acest lucru ar putea duce la ridicarea costului abonamentului.

De parcă nu ar fi fost de ajuns declaraţia senatorului, la sfârşitul şedinţei colegii săi l-au aplaudat pentru intervenţie. Şerban Nicolae este Preşedinte al Comisiei Juridice în Parlamentul României.

https://www.facebook.com/sebastianbargau/videos/1469393893071853/

 

Leave a Reply