Unhappy with their arguments

Anthony Douglas, directorul unui organism de Protecţie a Copilului din Statele Unite, crede că divorţul părinţilor dar şi aprecierile negative la adresa fostului partener făcute în faţa copiilor, sunt abuzive.

Potrivit lui Douglas, acest lucru este considerat o formă de spălare a creierului, dar mai ales de abuz. El vrea să crească gradul de conștientizare a așa-numitei “alienare parentală.”

In ultimul timp, această situație a devenit tot mai frecventă. Părinții care trec printr-un divorț tind să influențeze atitudinea copilului lor față de celălalt părinte. Divorțul este foarte frecvent, iar această situație a devenit, de asemenea, una frecventă.

Douglas crede că acest lucru ar trebui să fie tratat ca o formă de nihilism sau de abuz asupra copilului şi luate măsurile care se impun. După cum relatează organizaţia pe care o conduce, în aproximativ 80% din cazurile ajunse în instanţă, copilul prezintă deja simptome de alienare parentală. Aceasta poate avea diferite forme: un părinte poate vorbi de rău despre celălalt în fața copiilor sau poate restricționa perioada de timp în care celălalt părinte vede minorul. De asemenea, ei pot face copilul să creadă că nu este iubit de către celălalt părinte lui sau îi poate fi interzis să vorbească.

Specialistul susține că impactul pe care aceste lucruri îl au asupra copiilor poate fi calificat drept un abuz. El crede că a venit timpul ca această problemă să fie tratată ca o chestiune de sănătate publică. Unele țări au luat deja măsuri pentru a preveni aceste situații. În Statele Unite, de exemplu, există coordonatori care asigură o conexiune stabilă şi corectă între părinți și copil.

Deşi organismele de protecţie a copilului militează pentru pedepsirea oricarei forme de abuz, procedura este una dificilă iar, de cele mai multe ori, copiii sunt singurii care suferă.

 

 

Leave a Reply