Puterea umana este infinita. Acesta se pare ca poate fi un lucru extraordinar sau , din pacate, poate fi fatal pentru omenire.

Conform cercetatorilor, temperatura medie a crescut in cu echivalentul a 1,7 grade pe fiecare secol în ultimii ani, ceea ce face ca încălzirea globală sa reprezinte o adevărată amenințare pentru planeta.

Așa că a luat nastere teoria Anthropocene. Numele a fost dat de biologi și alți specialiști, după ce au studiat efectele pe care le are omul asupra mediului inconjurator. Aceasta este o nouă eră, în care activitatea umană începe să fie foarte importantă în economia naturii.

Unii cercetători au declarat că emisiile de dioxid de carbon sunt mai mari decât in momentul în care dinozaurii au dispărut, în urmă cu 66 de milioane de ani. În 2015, un studiu a fost publicat in revista New Scientist, unde specialiștii au susținut că această epocă este a treia etapă pe ciclul de viață al Pământului, iar acest lucru este momentul în care vom fi nevoiti sa decidem care ar trebui să fie viitorul acestei planete.

Schimbarile climatice sunt naturale și apar de obicei în timpul unei perioade de timp mai mare, de mii sau milioane de ani, ca urmare a activității astronomice și geofizice. Dar activitățile noastre industriale și de zi cu zi, par să fi influențat schimbările climatice cu o viteză de 170 de ori mai mare decât ar fi putut sa o faca forțele naturale. Oamenii de stiinta pretind că acum au dovezi incontestabile că oamenii sunt în spatele efectelor încălzirii globale și, de asemenea, tot ei sunt singurii care pot schimba acest lucru.

Leave a Reply