După o săptămână intensă de proteste în întreaga ţară, au apărut timid şi protestele-răspuns pentru susţinerea guvernului Grindeanu, în faţa palatului Cotroceni. Şi protestatarii pro guvernare au părut la fel de amiţiosi şi de inventivi la capitolul pancarte, însă „DEMISIA” a părut să fie un lait motiv de ambele părţi.

            În timp ce tinerii din piaţa Victoriei cer demisia actualului guvern, după adoptarea şi retragerea ulterioară a OUG 13, şi cei adunaţi în faţa palatului Cotroceni cer acelaşi lucru: demisia, însă a lui Klaus Iohannis.

            Preşedintele a declarat marţi că nu va demisionaşi nu a luat în calcul acest lucru, însă oamenii au dreptul să protesteze şi să îi ceară să plece. Pentru a demonstra că îi înţelege şi le recunoaşte acest drept, după cum spune, Iohannis a ieşit şi a încercat să aibă un dialog cu protestatarii. Acesta mai susţine că nu a auzit foarte bine din cauza zgomotului, însă a declarat că a înţeles mesajul lor. Şeful statului le recunoaşte dreptul oamenilor de a fi nemulţumiţi, şi spune că nu va demisiona.

            În ceea ce priveşte protestele din Piaţa Victoriei, Iohannis a spus că mesajul este unul evident venind din stradă către actuala putere şi că cei din PSD ar face bine să asculte vocea celor din Piaţă.

            Întrebat dacă demisia lui Florin Iordache este de ajuns pentru a potoli valul de nemulţumiri generate de UOG 13, acesta a spus că oamenii şi-au pierdut încrederea în actuala guvernare, iar politicienii ar face bine să asculte şi vocea străzii şi să tragă singuri concluziile.

Până una alta, cei de la PSD trebuie să repare singuri ceea ce au stricat, nu e de datoria nimănui să facă asta, a conchis Klaus Iohannis.

Leave a Reply