Ordonanţa 14, care abrogă prevederile controversatei OUG 13, a fost adoptată marţi în plenul Senatului.

Actul care abroga modificările Codurilor Penale a fost adoptat astăzi de Senat, dar chiar şi aşa, decizia nu este una definitivă. Ordonanţa 13 va rămâne în Parlament pentru dezbatere, iar aleşii statutului nu sunt hotărâţi să o respingă.

Cei din opoziţie spun că OUG 13 este o bombă cu ceas şi că trebuie să fie abrogata cât mai repede cu putinţă, iar Parlamentul trebuie să repare răul făcut de Florin Iordache pentru a nu exista efecte sociale şi mai puternice în viitorul apropiat.

Reprezentaţii URS au explicat cum cea mai periculoasă situaţie se va crea dacă OUG 14 va fi adoptată în prima fază, iar mai apoi se va respinge OUG 13. Acest lucru le va permite celor de la PSD să atace textul prezenţei la Curtea Constituţională, iar dacă aceasta va primi aviz negativ, din cauza procedurii, actul atât de contestat de protestatari şi de opoziţie va începe să îşi producă din nou efectele.

Membrii opoziţiei susţin că s-au consultat cu jurişti şi cu avocaţi pe această spetă şi declară că această mişcare este doar „o manevră” a celor de la PSD prin care aceştia vor reuşi să repună pe tapet efectele OUG 13, prin  baza principiului existenței legii penale mai favorabile.

Senatorii din Comsisia Juridică au avizat pozitiv amendamentele introduse de USR prin care au fost puse de acod cu deciziile Curţii Constituţionale două articole din actul legislativ.

 

Leave a Reply