În ultimii șase ani, eforturile Google de a “curăța” World Wide Web au început să observe din ce în ce mai des.

Astfel, ultimul raport de claritate vine cu detalii suplimentare cu privire la această campanie.

Ultimul studiu publicat de cel mai popular motor de cautare include mai multe detalii cu privire la numărul de solicitări consemnate de a pune în aplicare ștergerea unor site-uri din rezultatele de cautare.

Google are mai mult de un milion de site-uri diferite, orientate către exterior, care au fost nominalizate pentru a fi eliminate din lista de căutare.

Situatia cu privire la aceste solicitări de înlăturare a link-uri individuale este destul de diferită de operația de eliminare propriu-zisă a site-urilor, deoarece vorbim despre un număr impresionant de petiții.

Potrivit companiei cu sediul în California, există miliarde de petiții consemnate.

De asemenea, numărul mare sugerează că „cyber-criminalii” din mediul online dețin mai multe metode decât oricând pentru a sustrage conținut digital fără a avea drepturi.

Numărul este mai mare comparativ cu anul trecut, din cauza deținătorilor drepturilor de autor, care folosesc cei mai buni algoritmi pentru a determina procesul de documentare Google cu privire la conținuturi să devină automat.

Cu toate acestea, partea ciudată este că anumite site-uri, de exemplu, cel deținut de Casa Albă sau Departamentul de Justiție primește aceste solicitări de eliminare a conținutului tot timpul.

Guvernul american este singurul care se luptă cu astfel de situații.

Publicații online precum New York Times sau BBC se confruntă, de asemenea, în mod constant cu această problemă.

Unele dintre aceste pagini cu probleme au înregistrat cel putin 1.000 de cereri privind eliminarea, însă, se pare că Google nu este mulțumit de plângeri și continuă să ia atitudine.

Leave a Reply