Pare o glumă, dar se întâmplă cu adevărat în România. „Daţi clopotele mai încet”, le cere un arădean preoţilor de la biserică din cartierul în care locuieşte.

Un bărbat din Arad a demarat o petiţie inedită pe internet. Acesta le cere preoţilor de la o biserică dintr-un cartier arădean să tragă clopotele mai încet, întrucât îl deranjează zgomotul şi spune că este peste limitele admise de decibeli.

Arădeanul vrea să convingă mai mulţi locuitori din cartier să se alăture demersului său şi să semneze petiţia înfiinţată. Răzvan Anghel declară că este deranjat de nivelul de zgomot pe care clopotele îl produc duminica, atunci când cheamă enoriaşii la slujbă şi vrea să îi convingă pe preoţi să dea volumul mai încet.

Biserica este una nou contruită, iar Anghel spune că vrea să convingă preotul paroh să „dea clopotele mai încet, că e cam tare”. Acesta susţine că oricine locuieşte în cartierul Grădişte se confruntă cu aceeaşi problemă şi că nivelul maxim admis de decibeli într-o zonă rezidenţială este de 50. Arădeanul susţine că a măsurat nivelul de decibeli produs de clopotele cu pricina este de 80 de unităţi, aducând argumente de fizică a sunetului în vederea susţinerii petiţiei.  Ba chiar a folosit un sonometru pentru a demonstra că nivelul de sunet este peste pragul maxim în apropierea lăcaşului de cult.

Până acum, petiţia a creat vâlvă doar în mediul online, prin prisma ineditului pe care îl aduce. În rest, atât locuitorii cartierului Grădiştea din Arad cât şi ceilalţi locuitori ai oraşului, nu par să fie deranjaţi de nivelul de sunet al clopotelor, ci mai degrabă distraţi de iniţiativa bărbatului.

 

Leave a Reply