De obicei, nu este recomandat să îţi treci toate hobby-urile în CV, însă unele dintre ele te-ar putea ajuta să obţii jobul mai repede decât te aştepţi.

Specialiştii în recrutare spun că dacă pasiunea unui candidat este legată oarecum de jobul la care aplică, nu este o idee rea de a o adăuga în CV, întrucât ar putea fi apreciată de angajator, mai ales dacă acesta are cunoştinţe vaste în domeniul recreaţional.

Spre exemplu, yoga este un hobby care ar putea fi apreciat de angajatori. Practicarea acestui sport demonstrează capacitatea de a rămâne calm şi în control şi că poţi face faţă presiunii de la locul de muncă.

Şi sporturile extreme sunt privite cu ochi buni de companiile care caută din partea angajaţilor disciplină, ieşirea din zona de comfort sau lipsa fricii.

Scrisul, fotografia sau voluntariatul sunt toate bine văzute de companiile care caută angajaţi în domenii de marketing, comunicare sau publicitate, pentru că demonstrează abilităţi de creaţie, dar şi disponibilitatea de a petrece câteva ore în plus, doar pentru a scrie un articol impecabil sau pentru a surprinde cadrul perfect.

Specialiştii avertizează, însă, că nu orice ne face plăcere trebuie catalogat drept hobby şi în niciun caz trecut în CV. Cititul ca hobby, spre exemplu, nu este recomandat să apară în fata angajatorului. În primul rând, pentru că majoritatea oamenilor de pe planeta ştiu să citească, iar în al doilea, faptul că menţionezi că îţi face plăcere să petreci foarte mult timp citind poate lăsa senzaţia angajatorului că ai competente sociale limitate şi că nu îţi face plăcere să petreci prea mult timp în compania oamenilor.

 

 

Leave a Reply