Piaţa muncii din România se află într-o continuă criză de personal, ca de altfel întreaga Europă. La noi în ţară, peste 79% dintre companii nu îşi găsesc oameni calificaţi pentru posturile disponibile.

Cele mai afectate domenii sunt cel IT, ingineria dar şi tâmplăria, acolo unde firmele din România sau chiar multinaţionalele întâmpină reale dificultăţi în a-şi angaja personal.

La nivel mondial, peste 40% dintre angajatori au declarat că au probleme în a-şi găsi personal calificat, iar 2016 a reprezentat cea mai mare criză de angajaţi competenţi din 2006 şi până acum. România se afla pe locul în acest top al ţărilor cu deficit de personal calificat.

Cele mai frecvente domenii în care firmele au avut probleme în a îşi angaja personal, sunt cele cu meserii specifice, precum tâmplăria sau electronica, iar pe locul al doilea se alfă domeniul IT, acolo unde programatorii sau administratorii de site-uri sunt foarte greu de angajat. Pe următoarele locuri în clasament se află domenii precum vânzările, ingineria sau contabilitatea.

Având în vedere criza de personal, dar şi nevoia de dezvoltare a companiilor, multe dintre acestea preferă să angajeze forţe proaspete, necalificate, şi să le facă un training în cadrul companiei. Creşterea este uriaşă faţă de acum doi ani, spre exemplu, când mai puţin de 20% dintre companii aveau ca priorităţi trainingul şi dezvoltarea personală în rândul angajaţilor, iar în acest context, angajatorii din Europa, dar şi din România încep să înţeleagă că programele de internship dar şi de calificare în sânul companiei, pot rezolva criza personalului şi pot fi benefice pe termen lung.

În clasamentul ţărilor cu personal subcalificat, România se află pe locul 3, cu 72%, după Japona şi Taiwan, care aveau procente de subcalificare de 86%, respectiv 73%.

 

 

 

Leave a Reply