Ordonanta 13 a fost respinsa in plenul Camerei Deputatilor, punand astfel punct discutiilor si controverselor care au stat la baza acestei decizii, dar si la baza votului pe care Comisiile Juridice ar fi trebuit sa il dea. In cele din urma, parlamentarii au votat asa cum le-a cerut strada, anuland OUG 13 si lasand locul unei noi ordonante care sa ii preia efectele.

Desi presedintele de Comisie anuntate initial marti dimineata ca nu se va mai vota pe tema OUG 13, deoarece nu aveau aprobarea finala pentru a face acest lucru, in cele din urma s-a razgandit si anuntat ca in sedinta de marti se voteaza atat pe baza OUG 13, cat si pe baza OUG 14, cea care ii va lua locul controversatului act.

Decizia din Camera Deputatilor a venit la exact 3 saptamani de la ceea ce presa a numit „martea neagra”, atunci cand OUG 13 a fost adoptata la ceas de seara si publicata in Monitorul Oficial dupa miezul noptii.

3 parlamentari s-au abtinut cu privire la anularea OUG 13, insa 21 de voturi au fost pentru, atat din partea opozitiei, cat si a membrilor PSD, printre care s-a numarat si Florin Iordache. Fostul ministru al justitiei a votat impotriva OUG 13 pe care a elaborat-o si a sustinut-o pana ultima zi in care a facut parte din guvernul Grindeanu.

Marti au fost votate atat raportul pe OUG 13, cat si cel pe OUG 14, dupa ce Comisia Juridica din Senat a adoptat deja respingerea actului controversat si aprobarea celui care urmeaza sa produca efecte juridice in locul lui.

Pnetru ambele proiecte, Comisia Juridica din Camera Deputatilor este for decizional

Leave a Reply