Exasperat de faptul că cetăţenii urbei pe care o conduce nu vor să înţeleagă cum stau lucrurile cu ordinea şi curăţenia în localitate, un primar din Caras Severin a decis să abordeze altfel problema.

Adi Popa a renunţat la contul lui personal de Facebook şi l-a transformat într-un bun al societăţii. Şi nu oricum, ci într-un panou al ruşinii. Prin urmare, edilul a început să străbată străzile din localitate, să facă poze şi să le posteze pe Facebook, pentru a-i face de ruşine pe cei care nu au respectat legea.

Primarul şi-a anunţat demersul tot pe reţeaua de socializare şi speră să reuşească să facă ceva mai mult decât amenzile celor de la Poliţia Locală  şi să educe, uşor uşor cetăţenii din Moldova Noua. În anunţul iniţial, Popa spune că a fost şocat de lipsa de bun simţ a locuitorilor şi că, „din păcate, nu vedem paiul din ochiul nostru”.

Deşi mesajul edilului este foarte dur la adresa locuitorilor din Moldova Nouă pe care îi acuză că sunt direct responzabili de mizeria din oraş, Adi Popa mai spune că doar împreună pot face localitatea să arate bine, curat şi sănătos şi că se bazează pe cetăţeni să fie conduşi de bun simţ în orice acţiune pe care o au pe spaţiile publice.

Doar timpul va demonstra dacă iniţiativa primarului va avea efectele scontate sau nu, însă până atunci, se pare că reacţiile pe reţelele de socializare sunt mai bune decât era de aşteptat. Utilizatorii îl felicită pe edil pentru că a ieşit din biroul său pentru a vedea care sunt cu adevărat problemele oraşului şi îl susţin în acţiunea de a face educaţie prin ruşine celor care încă nu respectă regulile de conduită în Moldova Noua.

 

Leave a Reply