Primul oraș-pădure din lume este în plină construcție în China.

Un arhitect italian este geniul din spatele acestei lucrări care armonizează lupta dintre natură și urbanism.

În prezent, proiectul său, care presupune construirea unei păduri în mijlocul orașului, este în plină desfășurare.

Zgârie-norii din capitala Chinei vor fi împodobiți cu plante, până când întregul oraș se va transforma într-o grădină verticală.

Scopul inițiativei este, evident, acela de a combate poluarea aerului. Proiectul va fi finalizat până în 2020.

Poezia este muzică pentru suflet.

Într-un studiu efectuat recent, cercetătorii au descoperit că activitatea creierului crește semnificativ atunci când citim poezie. Creierul răspunde pozitiv la metafore și rime, se pare.

Dependența este o boală mai gravă decât orice boală.

Dependența este adesea numită boala creierului, însă autorului unui nou studiu, publicat într-o revistă de peste ocean, a sesizat că nu există nicio metodă acreditată științific pentru a diferenția creierul unei persoane dependente de nicotină, spre exemplu, de creierului unui individ care nu are niciun viciu.

Așadar, nu ne rămâne decât să credem că dependența este o boală a spiritului, care ajunge într-un final să ne ruineze atât mintea, cât și trupul.

PepsiCo se deplasează către vânzarea de produse benefice sănătății.

Contrar așteptărilor, aproape jumătate dintre veniturile înregistrate de Pepsi provin din vânzarea de produse mai sănătoase decât tradiționalele băuturi acidulate: produse pe bază de ovăz, sucuri naturale și chiar kombucha.

De asemenea, compania face eforturi considerabile pentru a reduce nivelul de zahăr, grăsimi saturate și sare din produsele pe care le comercializează.

Oceanul nu mai este un mediu la fel de prietenos pentru vietățile marine precum era în trecut.

Conform unui studiu efectuat în SUA, în cadrul Institutului pentru Cercetări Oceanice, încălzirea globală a cauzat scăderea nivelului de oxigen din apele lumii cu 2% în ultimii 50 de ani.

Pare puțin. Însă nu este.

Scăderea nivelului de oxigen a făcut ca apele să nu mai fie habitate la fel de prielnice pentru unii pești de talie mare, cum ar fi tonul sau rechinul.

#RaiseAwareness

Leave a Reply