Remanierea Guvernului Grindeanu: Tudorel Toader, noul ministru al Justiţiei

Coaliţia de guvernare l-a propus miercuri pe Tudorel Toader pentru a ocupa fotoliul de ministru al Justiţiei, au declarat surse din interior.  În acelaşi timp, este posibil ca Mihai Tudose să fie propunerea PSD pentru postul de ministru al Economiei.

Comitetul executiv al PSD s-a întrunit miercuri şi a votat cele patru nume propuse pentru a prelua funcţii cheie din cabinetul Grindeanu. Fostul judecător al Curţii Constituţionale a României timp de 10 ani, Tudorel Toader este propunerea coaliţiei pentru şefia Ministerului Justiţiei, iar suprizele nu se opresc aici. Acesta este în prezent rectorul Universităţii din Iaşi, după ce a condus facultatea de Drept din cadrul aceleiaşi instituţii timp de 3 ani şi, cel mai probabil, se va instala pe scaunul lui Florin Iordache, după ce acesta şi-a dat demisia în urma scandalului Ordonanţei 13.

Se pare că se va face o rocadă între ministerele Economiei şi cel al Mediului de Afaceri, Mihai Tudose urmând să îi ia locul lui Alexandru Petrescu, acesta din urmă mutat la cârma IMM-urilor. Tudose a mai fost ministru în cadrul unuia dintre cabinete Ponta, iar în prezent este deputat de Brăila al partidului social democrat.

Şi la Ministerul Fondurilor Europene se va produce o schimbare. Fostul ministru al mediului, Rovana Plumb, va prelua o nouă funcţie, înlocuind-o astfel pe Mihaela Toader.

Deşi până la această oră liderii PSD nu au făcut declaraţii oficiale cu privire la nominalizările pe funcţii, preşedintele ALDE, Calin Popescu Tăriceanu a declarat în cursul zilei de miercuri că este foarte mulţumit de propunerile făcute în coaliţie şi că i se par foarte bune, dar că aşteaptă voturile din şedinţa PSD pentru a putea discuta despre aceste propuneri cu nume şi prenume.

Leave a Reply