Un timişorean vinde pantofi în întreaga lume. Cea mai scumpă pereche ajunge la 200 de euro

Un fost ziarist din Timişoara a renunţat la meseria care l-a consacrat şi şi-a urmat visul de a deveni designer de pantofi. Totul a început prin anii 2000, când Dumitru Mihăică nu găsea încălţăminte care să se asorteze stilului sau vestimentar, aşa că s-a decis să îşi facă singur pantofii. Acum are o afacere prosperă în România şi foarte apreciată peste hotare, acolo unde o pereche de pantofi pleacă de la 130 de euro şi ajunge chiar şi la 200 la Paris, acolo de unde designerul primeşte cele mai multe comenzi.

Dumitru Mihăică are 42 de ani şi confecţionează la Timişoara pantofi în serie limitată, din piele naturală, care se vând ca pâinea caldă în întreaga lume. Cel mai apreciat şi solicitat model este cel maramureşean, cu imprimeu tradiţional.

În urmă cu 10 ani, designerul a decis să îşi tranforme pasiunea în afacere, renunţând la presă, ceea ce a făcut timp de încă un deceniu în urmă. Acesta povesteşte pentru presa din România că primului client care i-a trecut pragul atelierului i-a luat nici mai mult nici mai puţin de un leu pentru o pereche de pantofi. Acum, 9 ani mai târziu, compania timişoreanului este apreciată atât în România, cât şi în afara ei, având comenzi substanţiale din întreaga Europă, dar şi din SUA, Canada, Noua Zeelandă, Australia sau Coreea de Sud.

Afacerea tânărului Dumitru Mihăică este cu atât mai importantă, cu cât toată materia primă vine din regiune, deci încurajează producţia locală, mai ales în cazul imprimeurilor tradiţionale. Deşi ştie că toată lumea caută unicitate şi autenticitate, designerul spune că pantofii lui chiar sunt speciali. Nu face mai mult de 200 de pantofi pe lună şi nici nu doreşte să deschidă o fabrică, pentru că s-ar pierde elementul de artizanat, iar Dumitru este foarte implicat în fiecare proces al producţiei.

O pereche de pantofi semnată Dumitru Mihăică se vinde cu aproximativ 380 lei în România.

 

Leave a Reply